وجود محصولات با برند های مختلف و متنوع که هر کدام کیفیت و کارایی متفاوتی دارند، انتخاب را برای مصرف کننده سخت و مشکل می کند. یکی از فاکتورهای مهمی که توجه به آن در مورد خرید، مهم است، وجود ضمانت نامه و شرایط و مدت آن می باشد. زمانی که کالایی خریداری می شود،مصرف کننده انتظارات خاصی از محصول دارد. برای پاسخگویی به این انتظارات، بسیاری از شرکت ها برای جلب رضایت مشتریان خود،محصولات را با ضمانت نامه هایی به نام گارانتی یا وارانتی ارائه می دهند که اغلب مصرف کنندگان این دو واژه را اشتباه می گیرند.
گارانتی چیست؟
گارانتی در لغت نامه به معنی ضمانت ، ضمانت کردن ،تعهد و تضمین کردن تعریف شده و بسیار با کلمه وارانتی که معنی ضمانت نامه کتبی و ضمانت نامه را به خود اختصاص داده شبیه است ، اما این کلمات یعنی گارانتی ووارانتی تفاوتهای بسیار ریز و ظریفی با هم در دنیای تجارت یا همان خرید و فروش دارند که عبارتند از :
کلمه گارانتی(Guarantee) به عنوان وعده یا قولی است که بین دو فرد بیان میشود.به این صورت که یک نفر به دوستش میگوید اگر این کار را برای من انجام بدهی من گارانتی میکنم (قول میدهم )که فلان امتیاز را به تو بدهم یا اینکه به هنگام اجاره منزلی صاحبخانه از مستاجر چک تخلیه میگیرد که در واقع تخلیه کردن منزلش را از سوی شما گارانتی کرده است.پس گارانتی بیشتر به معنی تضمین است.
گارانتی در واقع تضمینی برای خریدار است که تولید کننده در مدت زمان خاص برای محصول خود به خریدار می دهد و یا پشت گرمی است که به خریدار می دهد تا مطمئن شود محصولی که خریده است، همان چیزی است که تبلیغ شده و اگر اینطور نباشد و خریدار ناراضی باشد، حاضر است هر طور شده خریدار را راضی کند.
وارانتی چیست؟
warranty در واقع تعهدی است که تولید کننده به مشتریان خود می دهد که در صورت خراب شدن محصول یا وجود هرگونه مشکل در آن، تولید کننده تعمیرات رایگان محصول را به عهده بگیرد. اما باید توجه نمود که تولید کننده، جایگزنی برای محصول ارائه نکرده و آن را تعویض نخواهد کرد و فقط تعمیر می کند. در این صورت مصرف کننده طی مدت زمانی که در وارانتی ذکر شده است، هزینه ای بابت تعمیرات پرداخت نخواهد کرد.
به بیان دیگر مصرف کننده می بایست در برابر خرابی ناگهانی محصول محافظت شود. به عنوان مثال اگر فردی دستگاه تصفیه هوا گران قیمت خریداری کرده باشد که در مدت زمان تعیین شده توسط تولید کننده، به مشکل خورده و دیگر کار نکند، چرا باید هزینه تعمیرات را پرداخت کند؟ چرا که شرکت باید مسئولیت کارکرد محصول خود را در چهارچوب زمانی مشخص شده بر عهده بگیرد.
شرکت ها به عنوان اطمینان از کارکرد محصولات خود ،ضمانت هایی را با محصول خود ارائه می دهند. به عبارت دیگر، اگر شرکتی وارانتی برای محصول ارائه نکند، در این صورت شرکت از کیفیت محصول اطمینان نداشته و مسئولیت آن با مصرف کننده است. در واقع شرکت ها قبل از تعهد در اجرای وارانتی، به محصولات خود نگاه می کنند. اگر شرکتی که کالاهایی تولید می کند مطمئن باشد که کالای آنها حداقل ۱-۲ سال بدون نیاز به هیچ خدمتی دوام خواهد آورد، در این صورت احتمالاً آن محصول را وارانتی می کنند.
نمونه کالایی که تحت وارانتی است
تلفن هوشمند شما ناگهان شروع به رفتارهای عجیب و غریب می کند. و برخی از دکمه های آن غیر فعال می شود. از آنجا که تلفن تحت ۶ ماه وارانتی است و فقط یک ماه از خرید آن می گذرد ، شما تلفن را به مرکز خدمات می برید و آن را به صورت رایگان تعمیر می کنند. بدون پرداخت هزینه.
نمونه کالایی که شامل وارانتی نمی شود
با ادامه مثال بالا، پس از ۲ ماه تلفن یک روز از دست شما می افتد و صفحه آن می شکند. اکنون این تحت وارانتی نیست بنابراین شما باید هزینه تعویض صفحه را پرداخت کنید.
تفاوت گارانتی با وارانتی
در واقع تفاوت گارانتی با وارانتی این است که شما در مدت زمان گارانتی نمی توانید در صورت مشکل دار شدن محصول پول را پس بگیرید و فروشنده وظیفه دارد مشکل را رفع کند. ولی در مدت زمان وارانتی که معمولا خیلی بیشتر از گارانتی است و همچنین در برخی موارد قابل تمدید هم هست این امکان وجود دارد و می توانید پول را پس بگیرید اگر در قرارداد قید شده باشد، چون برای وارانتی در بیشتر موارد تمام جزئیات در متن وارانتی قید می شود و دو طرف ان را امضا می کنند. که البته این بیشتر کاری است که در اختیار تولید کننده است و همه محصولات این ویژگی را ندارند و در بعضی مواقع تولید کننده این امکان را فراهم نمی کند ولی فروشنده برای اطمینان دادن به مشتری ها و فروش بیشتر این کار را انجام می دهد و کالاهایی را که می فروشد، ضمانت می کند.
بدون دیدگـــاه